RUM KASATO......
POTREBNO JE;
300 g krompira
300 g mlevenog Plazma keksa
200 g čokolade za kuvanje
140 g margarin
200 g prah šećera
1 kašika kakaa
2 kašike ekstrata ruma
1 kašika ulja
300 g mlevenog Plazma keksa
200 g čokolade za kuvanje
140 g margarin
200 g prah šećera
1 kašika kakaa
2 kašike ekstrata ruma
1 kašika ulja
Priprema:
Skuvati krompir i onda ga iscediti, ispasirati i u još vruć dodati 100 g čokolade, 100 g margarina i sve lepo sjediniti da se margarin i čokolada otope. U masu dodati keks, šećer u prahu, kakao i rum i sve zajedno izmesati. Na poslužavnik ili u tepsiju dimenzija približno 25x20 cm rasporediti pripremljenu masu i lepo „utapkati“ kako bi se lepo formirao kolac. Ostaviti da se masa stegne,preliti glazurom pripremljenom od 40 g maslaca, 100 g čokolade i 1 kašikom ulja. Ostaviti da se čokolada stegne,kolac staviti u frizider da se dobro ohladi .
Primjedbe
Objavi komentar