RUMBA SA VIŠNJAMA......
Kada sam prvi put ugledla ovaj kolac jedva sam cekala adekvatnu priliku da ga napravim i stigao je i taj dan емотикон smile.
Ovo je stvarno prava rumba ukusa u ustima kremasto,socno,kiselkasto,krckavo jednom recju fantasticno...Kolac nam se svima jako,jako dopao kako izgledom tako i ukusom jedina mala zamerka sa moje strane u kolacu (ako je to uopste zamerka) a to je da donja oblatina jako omekani od krema i onda je kolac malo teze seci ali ja sam se snasla,stavila sam sve u zamrzivac na 1 h izvadila i odmah tako zamrznuto sve isekla na zeljene parcice,vratila u frizider i uzivali smo u ovom slatkisu...Mislim da cu ga ponoviti ovih dana ali tako sto cu umesto oblatina ispeci tanke korice(to mi je i moj dragi predlozio емотикон smile ),videcu dali obicne zute ili braon...Receptic sam pronasla kod lynde na Kulinarici....
MERA VAM JE ŠOLJICA OD 2 dcl......
BISKVIT:
6 belanaca, 6 kašika šećera, 1 šoljica naseckanih oraha, 1 šoljica višanja, 5 kašika brašna
KREMA:
6 žumanaca, 9 kašika šećera, 3 dcl mleka, 3 kašike brašna, 250 gr maslaca ili margarina, dve oblatine...
Za biskvit izmiksajte belanca sa šećerom SLIKA 1 pa lagano dodajte brašno SLIKA 2, onda orahe i višnje SLIKA 3,lagano sve umesajte sa kasikom SLIKA 4.
Pecite u tepsiji 20x30 cm na 180 stepeni dok ne dobije laganu boju ali pazite da se ne prepeče.
Za kremu skuvajte mleko sa šećerom, umutite prvo žumanca SLIKA 1,dodajte brasno i sve izmiksajte,ukuvajte u mleko dok se ne zgusne SLIKA 2. Kad se ohladi dodajte izmiksani margarin SLIKA 3.
Na kremu stavite biskvit SLIKA 2, pa opet drugi dio kreme i drugu oblatnu SLIKA 3.
Stisnite drugu oblatnu da se sve dobro spoji pa stavite da se dobro ohladi SLIKA 4.
Primjedbe
Objavi komentar