FINI KROASANI....


Bas su fini,pravljeni po receptu sa bloga ,,La cuisine creative,, ove moje nisu punjene pekmezom ili kremom nego su prazne емотикон smile.Ako ih budete pravili slane i punjene,premazite ih jajetom i pospite susamom ili kimom....

Sastojci (za 24 komada): 
oko 600 g brašna, 25 g svežeg kvasca, 1 kašičica soli, 2 jaja, 2 dl mleka, 1 dl vode, 250 g margarina (moze i pola maslaca/pola margarina) + pekmez ili eurokrem za filovanje

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i brašna. Ostaviti na toplom da ispuni šolju. Izmešati brašno, so, pa dodati jaja, pripremljeni kvasac, mlaku vodu i mleko, zamesiti srednje mekano testo. Ako je potrebno može se dodati još malkice brašna (100-150 g). Testo pokriti i ostaviti da odmara 15-tak minuta.

Testo zatim podeliti na 8 delova i oblikovati jufkice. Svaku jufkicu rastanjiti u krug (veličine velikog plitkog tanjira) i svaku premazivati margarinom.
Redjati jednu na drugu, a poslednju koru ne treba premazivati. Pokriti i ostaviti da odmaraju jos 15-tak minuta.

Razviti u jednu veliku okruglu koru, skoro veličine pola stola. Iseći nožem na 24 trouglića i na svaki staviti po kašičicu pekmeza od šljiva ili kajsija. Zamotati kiflice i poredjati ih u pleh koji smo malo podmazali. Neka odmaraju jos 30-tak minuta dok se rerna zagreje.

Pre pečenja premazati umućenim jajetom i peći na 200 C oko 20-tak minuta da fino zarumene. Gotove kiflice posuti šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi