DAMSKI POLJUPCI ILI BACI DI DAMA.....



Sitni kolacici jako zamimljivog pre svega imena a onda i oblika a cak i ukusa....Kako je januar mesec slava ovi zanimljivi keksici mogli bi krasiti vas tanjur sa kolacima.Pravila sam ih po receptu sa Kulinarike autorice ,,tracy,,....
Isprobajte,verujem da ce vam se dopasti,super su sto ih mozete dosta ranije napraviti,ostaviti u neku kutiju i posle uzivati u ovim zanimljivim,suvim keksicima.....

SASTOJCI:
150 g mekog brašna
100 g šećera
150 gr mlevenih lešnika
150 g margarina
20 g gorkog kakaa
30 g gorke čokolade
30 g mlečne čokolade

Priprema:

Lešnike prvo malo ispeći u rerni i dok su još vrući,pomoću kuhinjske krpe, oguliti im kožicu i onda ih samleti.
Prosejati brašno i kakao,dodati šećer i samlevene lešnike,sve izmešati.Dodati margarin sobne temperature isečen ne kockice. Umesiti testo.
Nemojte ga puno mesiti, čim možete da ga oblikujete u loptu,prestanite da ga mesite, u slučaju da se testo lepi za ruke, dodati još vrlo malo brašna.

Zaviti testo u vrecicu ili najlonsku foliju i staviti u frižider na najmanje sat vremena.

Izvadite testo iz frižidera, ostavite ga na sobnoj temperaturi 5 do 10 minuta jer u suprotnom testo je pretvrdo za oblikovanje.

Kidati komadiće testa i praviti kuglice (AKO HOCETE DA VAM SVAKA KUGLICA BUDE JEDNAKE TEZINE UZMITE VAGU I MERITE,JEDNA KUGLICA DA VAM BUDE 7 gr.)

Na tepsiju staviti papir za pečenje i ređati kuglice, ostavljajući malo mesta između. Kad napunite tepsiju vratiti kuglice zajedno sa tepsijom u frižider na 15-tak minuta da se ponovo margarin stegne.Uključiti rernu da se zagreje na 170*C.
Izvaditi pleh ( trebaće vam dva pleha ) iz frižidera i peći kuglice oko 15 do 16 minuta.

Vruće kuglice ostaviti nekoliko minuta u tepsiji i onda ih preneti na žicu da se potpuno ohlade. Ispecite i drugu tepsiju keksica.

Na pari otopiti čokoladu, ako je kojim slučajem previše tečna, ostaviti da se malo ohladi i da bude gušća.

Rastopljenom čokoladom premazati jednu polutku i spajati sa drugom polutkom.JASAM KASICICOM ZA KAFU STAVLJALA MALO COKOLADE NA JEDNU POLUTKU I NA TO SLEPILA DRUGU POLUTKU. Ostaviti ih da se čokolada stvrdne.

Primjedbe

Popularni postovi