PIJANA CRNKINJA

Ovo je najbrzi kolac do sada koji sam pravila sve je gotovo za 30 min. i pecenje kora,filovanje, glazura.Napravite ga navece i neka vam celu noc bude u frizideru sutra cete imati jedan odlican,lagan, preukusan kolac sa visnjama....recept je sa Kulinarike....

KORA:mera je casa od 2 dcl... 3 case brasna,3 case jogurta,2 case secera,1 casa ulja, 3 pune kasike kakaa, 2 kasicice sode bikarbone.Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u podmazan i brasnom posut najveci pleh od rerne ,,moj je pleh bas kolika je i cela rerna,, i peci na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi,vertikalno ga preseci na dva dela.

FIL:4 dl mleka,4 kasike secera,1 kesica pudinga od cokolade,
250 gr visanja,5 kasika visnjevace ..

Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom,nemojte da vam se puding potpuno ohladi pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
GLAZURA: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina, 3 kasike secera u prahu, 1 dl mleka. Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca....
ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu...

Primjedbe

Popularni postovi