DUNAVSKI VALOVI
Odlican kolac sa visnjicama koji jako osvezava,ovu koru ja
cesto koristim i kada hocu da napravim neku tortu....
KORA:6 jaja,250 gr
secera,160 gr mekog brasna,160 gr ostrog brasna,250 gr margarina,1
prasak pecivo,100 ml mleka,2-3 kasicice kakaa,malo cimeta,700 gr
ociscenih visanja....
KREM:750 ml mleka,2 pudinga vanila,2 vanili
secera,6 kasika secera,200 gr margarina....
Margarin
sobne temperature i secer penasto umutiti,dodati jedno po jedno zumance
i mleko a nakon toga brasno izmesano sa p.pecivom.Na kraju dodati
belanca koja smo posebno umutili i sve lagano izmesati.Polovinu mase
sipati u podmazanu i pobrabnjanu tepsiju dimenzija 30 puta 30 cm a u
preostalu masu dodati cimet i kakao izmesati pa preliti preko zute mase u
tepsiji.Po tome rasporediti ocedjene visnje i peci na 180 stepeni
.
KREM:Skuvati puding pa u prohladjeno dodati izradjen margarin.Premazati
preko kore i preliti glazurom od cokolade....
200 gr cokolade otopiti sa
50 gr margarina i 1 kasikom vode malo prohladiti i preliti preko
kreme.....
Primjedbe
Objavi komentar