KINDER PINGVIN

Kinder Pingvin po receptu ivannne sa Kulinarike,fantastican,brz kolac i jako,jako ga puno ima.Ja sam pekla posebno dve korice od 3 jaja ,tako da mi budu iste debljine...
BISKVIT: 6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo ...
FIL:500 ml slatke pavlake
1 vrećica želatine....
GLAZURA:200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca ili margarina....
4 žlice ulja .....
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i p.p. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i preliti preostalom glazurom.

Primjedbe

Popularni postovi