KASANDRA TORTA


KASANDRA TORTA......preukusna torta koju sam pravila po receptu Ajrin sa Kulinarike.Tri razlicite korice i tri razlicita krema daju ovoj torti spoj neverovatanog ukusa.Korice sam pekla u okrugloj tepsiji promera 28 cm.Ukorice po receptu neide prasak za pecivo,ja sam dodala vrlo malo u svaku.....
KORE :
30 dkg secera
10 dkg kokosa
10 dkg ribane cokolade
10 dkg mlevenih lesnjaka
6 kasika brasna
12 belanaca
FIL:
12 zumanaca
20 dkg secera
4 vrecice pudinga od vanilije
1 litra mleka
20 dkg margarina
5 nasjeckanih bananko cokoladica
10 dkg otopljene cokolade
10 dkg mlevenih lesnjaka
1
KORA:
Izraditi cvrst sneg od 4 belancaa, dodati 10 dkg secera, 10 dkg kokosa, 2 kasike brasna, peci koricu na 180 stepeni...
2
KORA:
Izraditi cvrst sneg od 4 belanca, dodati 10 dkg secera, 10 dkg ribane cokolade, 2 kasike brasna, peci
3
KORA:
Izraditi cvrst sneg od 4 belanca, dodati 10 dkg secera, 10 dkg mlevenih lesnjaka ili oraha, 2 kasike brasna, peci
4
FIL:
Izraditi 12 zumanaca i 20 dkg secera, dodati 4 pudinga od vanilije i sve dobro izmjesati i ukuhati u 1 litri mleka
U ohladjen fil dodati 20 dkg izradjenog margarina
FIL PODELITI NA TRI DELA:
1.dio – dodati 5 naseckanih bananko cokoladica
2.dio – dodati 10 dkg istopljene cokolade
3.dio – dodati 10 dkg lesnjaka ili oraha
5
SLAGANJE:
1.kora, 1.fil
2.kora, 2.fil
3.kora, 3.fil
Dekorisati po zelji ja sam dekorisala tortu sa 250 ml slatke pavlake za gore i tanak sloj okolo,istopila sam 300 gr bele cokolade,u 50 gr cokolade sam dodala crvene prehrambene boje,isarala sam papir za pecenje koji je vec bio odsecen na visinu torte,stavila sam u frizider da se to stegne,preko toga sam izlila belu topljenu cokoladu,ostavila malo da se stvrdne i sekla plocice.Stavite to u frizider da se cokolada skroz stegne i onda skidajte plocice i lepite oko torte....

Primjedbe

Popularni postovi