JABUCNO-COKOLADNA FANTAZIJA...


Ovaj kolac vec duze vreme hocu da napravim,recept sam pronasla na Kulinarici i sada za Uskrs stavila sam ga prvog na listu.Za sve ljubitelje ruma u kolacima ovo ce biti pravi slatkis....Mera vam je casa od 2 dcl....
Testo:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
Krema:
3 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 kasike ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura od čokolade:
100 g čokolade
50 g margarina
2 kasike ulja
1

Izmešati cela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo.
Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smesu.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Testo izvaditi i ostaviti da se ohladi, pa ga prerezati na pola.
KREMA:Narezane jabuke kuvati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu(ja sam ih izgnjecila sa gnjecilicom za pire krompir). U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu testa i sve dobro izmiksati.

Donji dio testa staviti na tacnu i na njega staviti gotovu kremu.

Kolač preliti glazurom od čokolade.


Primjedbe

Popularni postovi